Menu X
Welke oplossing hebben wij gevonden

Onze rol in dit project

Attero is een afvalverwerkend bedrijf met o.a. een afval energie centrale (AEC) in Wijster. Deze AEC heeft drie verbrandingsovens welke in 1995 in bedrijf zijn genomen. In de verbrandingsovens wordt het gescheiden huishoudelijk afval verbrand en de warmte wordt d.m.v. stoom in een turbine omgezet in elektriciteit. Iedere verbrandingsoven heeft zijn eigen watergekoelde roostervloer waarop het afval wordt verbrand. De 12 MW koelwatervoorziening van de verbrandingsroosters was na 25 jaar aan vervanging toe, maar de oorspronkelijke leverancier kon deze niet meer leveren. Recupair bedacht een oplossing met zes V-model koelers die op de bestaande constructie passen en waarbij er zo min mogelijk aan het leidingwerk hoeft te worden veranderd.
Projectinformatie

Over Attero

De kernactiviteiten van Attero komen op de locatie Wijster samen: afvalscheiding, recyclen, energieproductie uit afvalverbranding, vergisten, composteren, waterzuivering en storten.

Attero Wijster heeft er al een hele historie op zitten. Wie kent de Vam-trein nog die afval uit Den Haag naar Wijster bracht? Sinds de oprichting in 1929 heeft Attero zichzelf al heel wat keren opnieuw uitgevonden. Steeds worden nieuwe activiteiten toegevoegd aan het ecosysteem waardoor het bedrijf sterker en veelzijdiger wordt.