Menu X
Welke oplossing hebben wij gevonden

Onze rol in dit project

Sandfirden Technics levert overal ter wereld industriële diesel- en gasmotoren en –generatorsets. Een generatorset van Sandfirden Technics bestaat uit een 4-takt verbrandingsmotor én een generator. Het programma omvat zowel standaard sets als op maat gemaakte combinaties, eventueel met een geluid reducerende omkasting en indien gewenst met radiateur koeling. Recupair is al enkele jaren leverancier van deze radiateurs of tafelkoelers en heeft recent deze vier radiateurs geleverd voor een Agco Power 163 kWe (150 kVA) gasmotor.
Projectinformatie

Over AlphaGen Renewables

De Agco Power 163 kWe (150 kVA) gasmotoren van Sandfirden Technics met radiateur van Recupair zijn bestemd voor de stortplaats projecten van AlphaGen Renewables in Engeland.

Het biogas dat in de stortplaats is ontstaan in een periode van twintig jaar, wordt met de speciale gasmotor omgezet in elektriciteit en warmte. Daarmee wordt voorkomen dat het methaangas moet worden afgefakkeld. Als de warmte die de motor produceert niet kan worden gebruikt, wordt de radiateur gebruikt om de motor te koelen.

De stortgasbenutting draagt bij aan de bestrijding van het broeikaseffect: direct door het voorkomen dat de methaan in de atmosfeer terechtkomt en indirect doordat er elektriciteit en warmte wordt geproduceerd uit een niet-fossiele brandstof. Een duurzame energiebron voor de productie van elektriciteit dus.