Menu X
Welke oplossing hebben wij gevonden

Onze rol in dit project

Het Theater aan de Parade in 's-Hertogenbosch staat midden in het centrum. Omwonenden en bezoekers mogen geen last hebben van het geluid van de technische installaties, zeker niet in de avonduren. De architect wilde bovendien de installaties zoveel mogelijk aan het zicht onttrekken, waardoor de ruimte beperkt was. Recupair selecteerde en berekende binnen een krappe ruimte de droge vloeistofkoeler die de WKO bronnen in balans moet houden en voor de nodige koeling moet zorgen in de zomer. De toepassing van stille en energiezuinige EC-ventilatoren bracht uitkomst.
Projectinformatie

Over het Theater aan de Parade

Het ontwerp van het theater draagt bij aan de verdere ontwikkeling van ’s-Hertogenbosch tot cultuurstad van het Zuiden. In het gebouw komen 2 multifunctionele zalen. Elk met een eigen sfeer en een eigen programmering. Alle ruimtes zijn verbonden door ruime foyers. Met veel daglicht en zicht op de Parade. Het theater is straks een verlengstuk van de Parade.

Het gebouw past goed binnen de omgeving van de Parade. In het gebouw zijn veel slimme en duurzame oplossingen verwerkt. Zoals hergebruik van delen van de constructie en van materialen. De zalen zijn multifunctioneel te gebruiken. Er komen extra ruimtes, die flexibel in de programmering kunnen worden gebruikt. De kelder staat in verbinding met de foyer, waardoor deze verdieping echt onderdeel is van het gebouw.

Met het ontwerp van NOAHH kan Theater aan de Parade breder en flexibeler programmeren. En is er ruimte voor ontmoeting. NOAHH ziet het gebouw als meer dan alleen een theater. Het is dé plek waar je naar toe gaat om te ontspannen. Een plek waar je je meteen thuis voelt.