Menu X
Welke oplossing hebben wij gevonden

Onze rol in dit project

Dens Power heeft een concept ontwikkeld om een commerciële hydrozine stroomgenerator (aangedreven op mierenzuur) te bouwen. Het systeem stoot geen schadelijke emissies uit, zoals fossiele kooldioxide, zwaveloxiden, stikstofoxiden of roet, waardoor het een duurzaam en stil alternatief is voor dieselgeneratoren. Ze liepen echter tegen het probleem aan dat gangbare rookgaskoelers van aluminium niet bestand waren tegen de hoge temperatuur en de samenstelling van de verbrandingsgassen. Recupair stelde voor een rookgaskoeler geheel uit RVS 316L te maken, aangepast aan de beschikbare ruimte binnen de generator.
Projectinformatie

Over DENS Power

De missie van Dens Power is om de energietransitie drastisch te versnellen door veilige en betrouwbare waterstofbronnen te creëren die overal ter wereld hernieuwbare, emissievrije stroom leveren.

De stroomgenerator van DENS levert schone energie door gebruik te maken van de vloeibare organische waterstofdrager hydrozine. De emissies van het brandstofverbruik zijn de bouwstenen voor de brandstof zelf, waardoor deze 100% hernieuwbaar is. Door de vloeibare toestand is het opslaan en vervoeren van grote hoeveelheden net zo eenvoudig als we gewend zijn bij benzine.

Belangrijkste voordelen

Geen schadelijke emissies

Met de DENS X2 worden geen schadelijke stoffen zoals fossiele CO2, NOx, SOx, PM of geluid uitgestoten in het milieu.

 .

Eenvoudig bijtanken

Door de vloeibare brandstof kan Hydrozine gemakkelijk worden opgeslagen en vervoerd zoals u van diesel en benzine gewend bent.

 .

Stilte

De DENS X2 is fluisterstil terwijl hij energie opwekt.

 .

Hernieuwbaar

De emissies van het brandstofverbruik zijn de bouwstenen voor de brandstof zelf, waardoor deze volledig hernieuwbaar is.

 .

Kan hoge piekvermogens aan

De DENS X2 kan efficiënt omgaan met grote variaties in de vraag en kan tot 80 kW in één uur opladen.

.

Use cases

De DENS X2 kan worden gebruikt om energie te leveren op plaatsen waar een netaansluiting niet mogelijk is. Bij evenementen zoals festivals kan de DENS X2 worden gebruikt om elektrische voertuigen zoals motors of auto’s te laden. Op de bouwplaats kan het worden gebruikt voor het laden van de elektrisch Knikmops, (bouw) verlichting of als stroomvoorziening voor waterpompen voor grondwaterafvoer. Dit zijn natuurlijk slechts enkele van de vele mogelijkheden.