Menu X
Welke oplossing hebben wij gevonden

Onze rol in dit project

Voor het Blue Jay project van Intel worden nu twee FABs gebouwd op de Leixlip campus bij Dublin. Het zwaartepunt van de eerste fase lag in 2020, in 2021 is de tweede fase opgestart. In een recordtijd van vier jaar is deze nieuwe fabriek voor de productie van de nieuwste generatie chips gebouwd, met een totale investering van € 7 miljard. Voor dit hoge bouwtempo was het nodig zoveel mogelijk prefab toe te passen. Recupair heeft in nauw overleg met haar klant Silent-Aire Europe Ltd. de warmtewisselaars zoveel mogelijk afgestemd op het productieproces in hun fabriek in Dublin.
Projectinformatie

Over het Blue Jay project van Intel

Intel besloot in 1989 om zijn Europese productieactiviteiten te bouwen in Leixlip bij Dublin en richtte op 29 september 1989 Intel Ireland op. De fabriek produceerde zijn eerste chip in 1993. Intel Ireland exploiteert daarnaast een onderzoeksfaciliteit in Shannon waar ongeveer 250 mensen werken.
Intel Ierland heeft sinds 2020 ongeveer 4.500 werknemers op de Leixlip-campus en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Ierse economie. De bouw van de Fab 24-fabriek in de jaren 2000 was het bewijs van de voortdurende inzet van Intel voor de ontwikkeling van zijn Ierse activiteiten.
De Intel campus in Leixlip is de grootste fabriek van Intel buiten de Verenigde Staten en bestond uit twee productiefaciliteiten voor halfgeleider wafers: De Fab 10 en Fab 24 fabriek. Fab 10 was oorspronkelijk een fabriek voor wafers van 200 mm, terwijl Fab 24 wafers van 300 mm produceert met behulp van 65-nanometer en 90-nanometer technologieën. De Leixlip-fabriek produceert nu alleen nog 300 mm-wafers met behulp van 14 nanometer-technologie.
In april 2005 maakte Intel bekend dat de miljardste microchip was vervaardigd door de fabriek in Leixlip. In augustus 2010 was Fab 10 de eerste Intel-fabriek die 2 miljard chips had verscheept.

Voor het Blue Jay project van Intel worden twee nieuwe FABs gebouwd. In deze nieuwe fabrieken gaat Intel de productie van chips met de 7 nanomenter technologie (EUV lithografie)  produceren, waarvoor het personeelsbestand in Dublin van 4500 wordt uitgebreid met nog eens 1600 mensen. De totale investering beloopt € 7 miljard.