Menu X
Welke oplossing hebben wij gevonden

Onze rol in dit project

De Meyer Werft wilde dat de luchtbehandelingskasten voor deze ultra-luxueuze schepen minder ruimte zouden innemen dan bij voorgaande series cruiseschepen. Tevens wilde de rederij enkele aanpassingen om het gebruiksgemak te vergroten (aftapkraantjes, koppelingen in het leidingwerk). Het maatwerk van Recupair leidde er mede toe dat de luchtbehandelingskasten (volledig uitgevoerd in RVS 316L) precies op de beschikbare ruimte konden worden afgestemd. Ook de koelers en verwarmers zijn uitgevoerd in RVS 316L, maar met koperen pijpen en lamellen (vanwege de betere warmteoverdracht, en daarmee compacter).
Projectinformatie

Over de Evolution Class van Silversea Cruises

Silversea Cruises voldoet altijd aan de eisen van haar veeleisende klanten met een breed scala aan voortreffelijke restaurants, ruime suites, ontspannende spabehandelingen en uitstekende sportfaciliteiten. Aan hun eisen zal ook worden voldaan door de nieuwe Evolution Class die momenteel in aanbouw is op de Meyer Werft en iets groter zal zijn dan het nieuwste vlaggenschip van de vloot Silver Moon. Het eerste schip in de serie is in 2023 opgeleverd en in 2024 volgt een identiek schip.

Silversea Cruises kenmerkt zich door haar Ultra Luxury Class. De nieuwe serie heeft een mooi en compact design gekregen om de intimiteit en familiale sfeer van kleinere schepen aan boord te handhaven. De rederij biedt ook het geheel nieuwe Sea And Land Taste (S.A.L.T.)-programma – een meeslepend culinair concept waarmee gasten ten volle kunnen reizen door een reeks op de bestemming gebaseerde gastronomische ervaringen. Maak je klaar voor een nieuwe wereld van reizen.

De Evolution class van Silversea Cruises geeft een nieuwe impuls aan de de-carbonisatie van de cruise industry: de schepen maken gebruik van 100% brandstofcellen in de haven en voor de voorstuwing wordt voornamelijk vloeibaar aardgas gebruikt.

Bekijk hier het dekplan.

 

Waterverplaatsing: 54.700 BRT

Lengte: 213 m

Breedte: 27 m

Aantal dekken: 11

Kruissnelheid: 19,8 kn

Aantal passagiers: 728

Aantal hutten: 370

Klasse: DNV-GL

Bouwserie: Evolution Class

Scheepstype: cruise liner

Werf: Meyer Werft

Rederij: Silversea Cruises

Meer informatie over de Evolution Class kunt u vinden via de knop hieronder.