Menu X
Welke oplossing hebben wij gevonden

Onze rol in dit project

De klant wilde de stuurhut en enkele technische ruimten verwarmen met kanaalverwarmers. Daarbij moesten de kanaalverwarmers zowel met ronde als rechthoekige aansluiting worden geleverd. Recupair selecteerde maatwerk verwarmers die nauwkeurig in de opgegeven ruimte passen.
Projectinformatie

Over de crab catchers

Tien nieuwe krabvangschepen voor Russische rederijen Antey, Merlion en Aqvainvest worden gebouwd op verschillende scheepswerven in Rusland en zijn door Damen ontworpen als ontwerptype CC 5712. Acht schepen worden gebouwd in Nakhodka en nog eens twee bij de scheepswerf Brothers Nobel. Ze zijn gepland om in de vaart te worden genomen van 2020 tot 2024.

Het vangen van krabben is een zeer diverse bezigheid: aan de ene kant moet het schip snel en efficiënt terug kunnen keren naar de visgronden en aan de andere kant precies kunnen manoeuvreren om de krabbenpotten te positioneren en binnen te halen. Bovendien zijn de krabvanggebieden nogal afgelegen gebieden met extreem barre weersomstandigheden, die robuuste en betrouwbare apparatuur vereisen.

Ontwerp: Damen 

Lengte: 57,8 m

Breedte: 12,6 m

Diepgang: 4,50 m

Waterverplaatsing: 700 BRT

Motorvermogen: 1 x 1620 kW

Kuissnelheid: 12 kn

Brandstofvoorraad: 400.000 liter

Watervoorraad: 31.000 liter

Laadruim: 500 m3

Bemanning: 32

Klasse: RMRS, KM*, Ice2, AUT3

Scheepstype: vissersschip

Bouwjaar: 2020 – 2024

Werf: Nakhodka en Brothers Nobel

Rederij: Antey, Merlion en Aqvainvest 

Meer informatie over deze schepen kunt u vinden via de knop hieronder. 

Na deze eerste serie heeft Recupair nog voor 15 gelijke schepen de heaters geleverd.