Menu X
Welke oplossing hebben wij gevonden

Onze rol in dit project

De Meyer Werft wilde dat de luchtbehandelingskasten minder luchtweerstand zouden hebben. Het maatwerk van Recupair leidde er mede toe dat de luchtbehandelingskasten (volledig uitgevoerd in RVS 316L) precies op de beschikbare ruimte konden worden afgestemd. De koelers werden uitgevoerd in RVS 316L met koperen pijpen en lamellen (vanwege de betere warmteoverdracht, dus compacter).
Projectinformatie

Over Celebrity Equinox

De Celebrity Equinox is een cruiseschip van Celebrity Cruises en is het tweede schip in de reeks van het geavanceerde type, de Solstice klasse.

Speciaal aan de Celebrity Equinox (en de Solstice) is de Lawn Club: 2.000 m² gazon met de Patio on the Lawn en de Sunset Bar. Het gehele gazon bestaat uit ‘echt’ gras en wordt regelmatig onderhouden. Naast het hoofdrestaurant, gespreid over twee dekken, zijn er nog negen alternatieve eetgelegenheden te vinden, met vier specialiteitenrestaurants. De passagiers kunnen dineren in 6 restaurants.

Geoptimaliseerd door computerberekeningen en modeltanktests, is het ontwerp van het schip ontwikkeld in nauwe samenwerking met de rederij. Het schip biedt plaats aan 2.850 passagiers in 1.425 hutten die worden bediend door 1.271 bemanningsleden.

Ongeveer 90% van de 1.425 passagiershutten zijn buitenhutten met balkons. Een paar interessante kenmerken van het schip zijn de Lawn Club, die een natuurlijk gazon heeft, en het Corning Museum of Glass, dat de kunst van het glasblazen demonstreert.

 

Waterverplaatsing: 122.000 BRT

Lengte: 317,2 m

Breedte: 36,7 m

Aantal dekken: 17

Totaal motorvermogen: 67.200 kW

Kruissnelheid: 24 kn

Aantal passagiers: 2.852

Aantal hutten: 1.426

Bouwserie: Solstice-Klasse

Scheepstype: cruise liner

Werf: Meyer Werft

Rederij: Royal Caribbean Cruise Line

Meer informatie over de constructie van de Celebrity Equinox kunt u vinden via de knop hieronder.