Menu X
Welke oplossing hebben wij gevonden

Onze rol in dit project

De installateur wilde dat de serie luchtbehandelingskasten voor deze schepen minder verschillende modellen zouden omvatten dan bij voorgaande series cruiseschepen. Het maatwerk van Recupair leidde er mede toe dat de luchtbehandelingskasten (volledig uitgevoerd in RVS 316L) in een beperkt aantal bouwgroottes konden worden geleverd. De bouw van een schip van deze omvang stelde nieuwe eisen aan de logistiek en just-in-time leveringen waren daarom erg belangrijk.
Projectinformatie

Over MSC World Europa

MSC World Europa is het eerste schip in de baanbrekende vloot van MSC World-klasse. Aangedreven door LNG, één van ’s werelds schoonste scheepsbrandstoffen, en met baanbrekende groene technologieën symboliseert MSC World Europa het begin van een nieuw cruisetijdperk.

LNG-aangedreven

MSC World Europa is het eerste LNG-aangedreven schip in de MSC Cruises-vloot en beschikt over een nieuwe generatie afvalwaterzuiveringssysteem en andere geavanceerde milieutechnologieën: opnieuw een belangrijke stap voorwaarts in de toewijding van MSC aan milieubeheer.MSC World Europa beschikt over baanbrekende groene technologieën en brengt de MSC-vloot een stuk dichter bij het uiteindelijke doel van “nul-emissie bedrijfsvoering”. De LNG-motoren zorgen voor:

– 99% vermindering van SOx-emissies
– 85% vermindering van NOx-emissies
– 25% vermindering van broeikasgassen (BKG)
– Grote eliminatie van fijnstof in uitlaatgassen

 

Baanbrekend ontwerp

Een opvallend futuristisch silhouet dat met gemak en gratie door het water snijdt in de vorm van een pijl, met haar kenmerkende schietlood en een nog nooit vertoonde Y-vormige achterkant die uitkomt op een indrukwekkende 104 meter lange Europa Promenade met een ongelooflijke uitzicht op de oceaan. Voor de helft geopend en voor de helft bedekt door een imposante LED-Sky scherm, zal het scherm de hele dag door op maat gemaakte displays vertonen.
Een van de belangrijkste kenmerken van de volledig opnieuw ontworpen scheepspromenade is The Spiral – een opvallend architectonisch middelpunt in de vorm van een glijbaan die 11 dekken overspant – de langste op zee!
Deze innovatieve vorm van het schip is niet alleen een genot om naar te kijken, maar biedt ook enorme voordelen op het gebied van functionaliteit om de beleving van de gasten aan boord te verbeteren.

 

 

Waterverplaatsing: 215.863 BRT

Lengte: 333 m

Breedte: 47 m

Diepgang: 9,15 m

Aantal dekken: 19

Aandrijf vermogen: 80 MW

Kruissnelheid: 21,8 kn

Aantal passagiers: 6.762

Aantal bemanningsleden: 2.138

Aantal hutten: 2.632

Klasse: Bureau Veritas

Bouwserie: WorldClass

Scheepstype: cruise liner

Werf: Chantiers de l’Atlantique

Rederij: MSC Cruises

Meer informatie over de bouw van de World Class kunt u vinden via de knop hieronder.