Menu X
Welke oplossing hebben wij gevonden

Onze rol in dit project

De Meyer Werft wilde dat de luchtbehandelingskasten minder ruimte zouden innemen dan bij voorgaande series cruiseschepen. Het maatwerk van Recupair leidde er mede toe dat de luchtbehandelingskasten (volledig uitgevoerd in RVS 316L) precies op de beschikbare ruimte konden worden afgestemd. Ook de koelers werden uitgevoerd in RVS 316L, maar met koperen pijpen en lamellen (vanwege de betere warmteoverdracht, dus compacter).
Projectinformatie

Over Norwegian Encore

De Norwegian Encore is het jongste en vierde schip in de Breakaway Plus-klasse; het werd in november 2019 afgeleverd aan de opdrachtgever de Amerikaanse rederij Norwegian Cruise Line.

De vier zusterschepen in deze klasse – de Norwegian Escape, de Norwegian Joy, de Norwegian Bliss en de Norwegian Encore – zijn iets groter dan hun voorgangers in de Breakaway-klasse: er is bijvoorbeeld een extra passagiersdek. Bovendien zijn de vier luxe schepen 1,7 meter breder dan hun voorgangers – dit betekent dat de maximale breedte die op de in Papenburg gevestigde Meyer Werft kan worden gebouwd, is gebruikt. Vooral de balkons profiteren van deze extra ruimte: ze zijn 45 centimeter breder dan op de Norwegian Breakaway en Norwegian Getaway. En: ongeveer 75 procent van de hutten zijn buitenhutten, de meeste van deze hutten hebben een eigen balkon.

Verdere hoogtepunten: het spectaculaire touwenparcours, de waterglijbaan Aqua Racer, de vrije val waterglijbanen, de escape room, een ruimte voor virtual reality-spellen en de langste kartbaan op volle zee.

Alle luxeschepen in de Breakaway Plus-klasse hebben milieuvriendelijke motortechnologie, verbeterde hydrodynamica en tal van opties voor energiebesparing en warmteterugwinning en ballastwaterzuivering.

 

 

Waterverplaatsing: 169.145 BRT

Lengte: 333,5 m

Breedte: 41,4 m

Aantal dekken: 20

Totaal motorvermogen: 76.800 kW

Aandrijf vermogen: 44 MW

Kruissnelheid: 22,5 kn

Aantal passagiers: 4004

Aantal hutten: 2.043

Klasse: DNV-GL

Bouwserie: Breakaway-Plus-Klasse

Scheepstype: cruise liner

Werf: Meyer Werft

Rederij: Norwegian Cruise Line

Meer informatie over de constructie van de Norwegian Encore kunt u vinden via de knop hieronder.