Menu X
Welke oplossing hebben wij gevonden

Onze rol in dit project

Het hoofdgebouw van de Provincie Zuid-Holland is de afgelopen jaren gerenoveerd en verduurzaamd. Het gebouw vroeg om modernisering en de renovatie moest leiden tot een energieneutraal gebouw. Het nieuwe ontwerp beoogde een meer logische indeling van het gebouw en een visuele verbinding van de Statenzaal met de stad Den Haag, middels een glazen gevel richting het Malieveld. Recupair selecteerde en berekende binnen een krappe ruimte drie droge vloeistofkoelers om niet alleen voor de nodige koeling te zorgen in de zomer, maar ook de bronnen van de WKO de balanceren in de winter. Dat betekent een groot aantal draaiuren per jaar, waardoor de toepassing van EC-ventilatoren de aangewezen oplossing was.
Projectinformatie

Over het Provinciehuis Zuid-Holland

Duurzaam en energieneutraal
Energie is voor Zuid-Holland belangrijk. Zuid-Holland behoort tot de meest energie-intensieve regio’s van Europa en heeft altijd op innovatieve manieren in haar energiebehoefte voorzien. Als het gaat om het besparen van energie, geeft de provincie graag het goede voorbeeld. Daarom is het hoofdgebouw straks energieneutraal. Met zonnepanelen op het dak en energieopslag in de bodem wekt het provinciebestuur de gebouwgebonden energie duurzaam en lokaal op. De gevelisolatie, de driedubbele beglazing en de duurzame dakopbouw zorgen ervoor dat ze het koelen en verwarmen tot een minimum beperken.

Klaar voor de toekomst
De provincie zet zich in om energieverbruik te beperken en verduurzamen en om innovaties in Zuid-Holland te stimuleren. Ze geeft invulling aan deze ambities door het hoofdgebouw en alle gebouwen op innovatieve wijze klimaatneutraal te maken. Hierbij kiest ze voor vernieuwende verduurzamingstechnieken en materialen. Het hoofdgebouw wordt zo ingericht, dat het flexibel aan te passen is op technologische ontwikkelingen en toekomstige behoeften.

 

Zuid-Holland is een provincie om trots op te zijn. Waar heel veel mensen dagelijks samenwerken om Zuid-Holland elke dag beter te maken. En het kan nog beter, zeker met alle uitdagingen waarvoor we staan. Het gerenoveerde hoofdgebouw van het provinciehuis is de plek om samen te komen én samen te werken. Het gebouw is beschermd stadsgezicht en huisvest al vele jaren Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten: de volksvertegenwoordigers en het dagelijkse bestuur van de provincie Zuid-Holland.