Menu X
Welke oplossing hebben wij gevonden

Onze rol in dit project

Sinds 2016 laat retailketen Plus alle nieuwe transkritische CO₂-systemen in zijn supermarkten voorzien van adiabatische bevochtiging op de gaskoeler: Aan de luchtintrede zijn panelen aangebracht waar op warme dagen water overheen wordt gevoerd. Daarmee wordt de lucht adiabatische gekoeld voordat deze langs de lamellen van de gaskoeler stroomt. Meetresultaten op de warmste dag van 2018 tonen aan dat de COP van de installatie bij een hoge buitentemperatuur met ruim 30 procent toeneemt door deze panelen.
Projectinformatie

Over de Plus supermarkten

PLUS is met 270 supermarkten een belangrijke speler op de Nederlandse levensmiddelenmarkt. De PLUS Retail-organisatie bestaat uit het servicekantoor in Utrecht, drie regionale distributiecentra in Haaksbergen, Ittervoort en Hendrik-Ido-Ambacht, en een landelijk distributiecentrum in Middenbeemster.

De formule PLUS

PLUS is het coöperatieve huis voor onze 229 zelfstandige supermarktondernemers en hun 268 supermarkten. PLUS loopt voorop in de ontwikkelingen rondom goed eten en kan hier relevant op inspelen. Hierin onderscheidt PLUS zich van andere supermarkten omdat zij groot genoeg is om het verschil te maken, en klein genoeg om flexibel te zijn. Onze lokale supermarktondernemers spelen hierbij een belangrijke rol –met hun persoonlijke service en betrokkenheid zijn zij verbonden met de buurt.

De missie van Plus

PLUS is een coöperatie van trotse supermarktondernemers. Ons gezamenlijk doel is een duurzame bedrijfsvoering waarbij de klant centraal staat en de focus ligt op goed eten, voor iedereen elke dag.

De ambitie van Plus

De beste supermarkt van Nederland worden – dat is onze ambitie.