Menu X

Wat betekent dit voor u?

De diepe en brede kanalen bieden voldoende ruimte voor de moeilijk te hanteren media om moeiteloos te kunnen stromen, waardoor een voorzichtige hantering van het output product is gegarandeerd en duurzame kwaliteitsverbeteringen worden bereikt.

Omdat er alleen lijncontact is tussen de platen, zullen zelfs lange en kleverige deeltjes niet vast komen te zitten en daarmee de warmtewisselaar verstoppen.

De vrije-val-platen zijn ook zeer geschikt voor media die de neiging hebben om vervuiling te veroorzaken en zijn met deze aangroeifactor in gedachten ontworpen. De kanalen zorgen voor een efficiënte doorstroming en warmteoverdracht, ondanks de opgehoopte vervuiling, waardoor de stilstand voor reiniging wordt uitgesteld.

Dit stelt bijvoorbeeld een suikerproducent in staat om gedurende een hele campagne op volle capaciteit te draaien zonder verlies van kostbare productietijd en productie-opbrengst.

free flow plate

Vrije-val-platenVrije-val-platen

  • Zorgt voor een onbelemmerde doorstroming dankzij de diepe kanalen en beperkte contactpunten tussen de platen. De grote plaatopening is ontworpen om media te hanteren die vervuiling en verstopping van reguliere warmtewisselaars veroorzaken.
  • Verlengde werktijd, zonder dat reiniging nodig is, ongeacht de viscositeit van de media, de neiging tot vervuiling en de deeltjesinhoud.
  • Er zijn asymmetrische patronen beschikbaar voor toepassingen met grote debietverschillen. Door rekening te houden met de debietverschillen worden problemen met luchtcompartimenten, onjuiste mediadistributie en lage turbulentie geëlimineerd.