Menu X
Welke oplossing hebben wij gevonden

Onze rol in dit project

Cargill wilde de aanwezige close control unit vervangen door één met de laatste stand van de techniek. Recupair leverde de close control unit met EC-gelijkstroommotoren en de nieuwste Survey3 microprocessor aan Equans in Antwerpen die de unit installeerde en in bedrijf stelde.
Projectinformatie

Over Cargill in Gent

De verwerkingsfaciliteiten van Cargill België, in de havens van Gent en Antwerpen, persen bonen en zaden tot ruwe olie, die dan verder geraffineerd wordt, alsook gebruikt wordt als proteïnemeel voor verwerking in samengestelde dierenvoeding.

Cargill beheert ook twee biodieselfabrieken. Bioro NV neemt ruwe oliën, ook deze die geproduceerd worden door de vestiging in Gent, en verwerkt deze tot biodiesel. De geïntegreerde site in Gent is het enige complex in België dat in staat is om de volledige biodieselproductiecyclus uit te voeren – van grondstofverwerking tot afgewerkt product – op één enkele locatie. Deze bedient klanten in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland en Spanje. De tweede biodieselfaciliteit, de Biodieselfabriek in Frankfurt, bevindt zich in het industriepark Höchst.