Menu X
Welke oplossing hebben wij gevonden

Onze rol in dit project

Voor de uitbreiding van de koel-/ droogkamers bij Astra Sweets waren koelers / heaters nodig, die in de bouwkundige constructie zouden worden gemonteerd. Recupair leverde maatwerk batterijen met geintegreerde lekbak voor condensaat en aangepaste aansluitingen. Op deze manier wordt de beschikbare ruimte zo goed mogelijk gebruikt en is het monteren eenvoudig.
Projectinformatie

Over Astra Sweets

Astra Sweets inspireert en innoveert met een uniek en breed assortiment snoep voor consumenten in meer dan 25 landen. De snoepmaker ontwikkelt en produceert voornamelijk private labelproducten en heeft ook een sterk merk Frisia. Binnen vier productcategorieën: ‘gums’, ‘mallows’, ‘UFO’s’ en ‘hard boiled candy’ spelen ze in op trends én ontwikkelen eigenhandig nieuwe producten om zo hun klanten groeikansen te bieden en de consument te verrassen. Astra Sweets maakt deel uit van de voedingsgroep Van Herpe.

Astra Sweets heeft diverse productielocaties in België en Nederland, maar het merendeel van de 450 werknemers is in Turnhout tewerkgesteld. De snoepproducent van onder andere Frisia, colaflesjes, gesuikerde aardbeien en ufo’s plant op korte termijn een stevige uitbreiding in de Bleukenlaan. Daar wil het nieuwe productie- en inpaklijnen plaatsen in een nieuw bedrijfsgebouw. Het uitbreidingsproject kreeg de naam Artemis mee. Ze komt er vanwege de stijgende vraag naar gum-snoepjes. Vooral de vegan alternatieven van Astra Sweets zijn erg in trek.

Astra Sweets in het kort:

  • Hoofdkwartier in Turnhout-België

  • Productielocaties in België (Turnhout) en Nederland (Harlingen, Nijkerk)
  • Belangrijkste afzetmarkten: Europese Unie, Verenigd Koninkrijk
  • Groeimarkten: USA, Canada, Zuid-Amerika, Azië (Zuid-Korea, China), Rusland
  • Medewerkers: zo’n 450
  • Omzet: € 90 miljoen