Menu X
Welke oplossing hebben wij gevonden

Onze rol in dit project

De Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen staat midden in het centrum. Omwonenden mogen geen last hebben van het geluid van de technische installaties, zeker niet in de avonduren. De architect wilde bovendien de installaties zoveel mogelijk aan het zicht onttrekken, waardoor de ruimte beperkt was. Recupair selecteerde en berekende binnen een krappe ruimte de droge vloeistofkoeler die de WKO bronnen in balans moet houden en voor de nodige koeling moet zorgen in de zomer. De toepassing van stille en energiezuinige EC-ventilatoren bracht uitkomst.
Projectinformatie

Over de Faculteit Rechtsgeleerdheid, Rijksuniversiteit Groningen

De Faculteit Rechtsgeleerdheid verhuist in 2023 naar de Oude Boteringestraat 18: het Rölinggebouw, vernoemd naar prof. Bernard Röling. Röling was van 1949 tot zijn overlijden in 1985 hoogleraar strafrecht, strafvordering en criminologie aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen.

De Oude Boteringestraat 18 is in 1992 ontworpen door de gerenommeerde Italiaanse architect Giorgio Grassi. De architecten van Cruz y Ortiz / Inbo gaat met een nieuw interieur en slim gebruik van de bestaande architectuur een nieuw thuis voor de faculteit creëren. Hierbij zoveel mogelijk aansluitend op de ontwerpprincipes van Grassi: zuiver, helder en eenvoudig.