Menu X
Welke oplossing hebben wij gevonden

Onze rol in dit project

Carrier Marine & Offshore bouwt 52 condensing units voor de topsides van het NFXP project in Qatar. Vanwege de bijzondere eisen voor dit project worden deze in Nederland gebouwd. Recupair levert de 156 condensorblokken die op maat voor deze toepassing worden geproduceerd. De koperen lamellen worden voorzien van een fenolcoating speciaal ontwikkeld voor warmtewisselaars.
Projectinformatie

Over NFXP van Qatargas

McDermott Middle East heeft een EPCI-contract voor de offshore-faciliteiten die bestemd zijn voor zijn North Field Expansion-project in de Perzische Golf. Het omvat de realisatie van 13 normaal onbemande boorputplatforms – acht voor North Field East en vijf voor North Field South – naast verschillende verbindingspijpleidingen en aanlandingen voor de NFE-pijpleidingen, afsluiterstations en gebouwen.

Met dit project wil QatarEnergy de productiecapaciteit van Qatar voor vloeibaar aardgas (LNG) verhogen van 77 miljoen ton per jaar (tpa) tot 126 miljoen tpa, waarbij de eerste productie in 2025 wordt verwacht. De totale investering wordt geraamd op $50 miljard.

Recupair levert de 156 condensorblokken die op maat voor deze toepassing worden geproduceerd. De koperen lamellen worden voorzien van een fenolcoating speciaal ontwikkeld voor warmtewisselaars.

Meer info over dit project is te vinden via de knop hieronder.