Menu X
Welke oplossing hebben wij gevonden

Onze rol in dit project

Noven ontwerpt, investeert in en beheert oplossingen die een lagere energiefactuur en kleinere ecologische voetafdruk van woongebouwen mogelijk maken. Recupair leverde rookgaskoelers met RVS 316L pijpen en lamellen die bestand zijn tegen de hoge temperatuur en de samenstelling van de rookgassen van de gasmotor. Tevens leverde Recupair luchtkoelers om ook het laatste beetje warmte uit de omgevingslucht te halen. Daarmee realiseert Noven een ongekend rendement.
Projectinformatie

Rookgaskoeler voor WKK in appartementen Brusiliatoren in Schaarbeek

Met behulp van een kraan werden in januari 2020 drie warmtekrachtkoppelingen geïnstalleerd op de Brusiliatoren in Schaarbeek, de op een na hoogste woontoren in Brussel. Dankzij die installatie zullen de bewoners van de 110 meter hoge toren ongeveer 170 ton CO2 minder per jaar uitstoten. Op termijn zal de energiefactuur aanzienlijk dalen.

De vereniging  van eigenaren van de woontoren besloten met Noven in zee te gaan om hun gebouw te verduurzamen. Het gaat hier om 250 gebruikers en een totaal woonoppervlak van 35.000 m2.

<iframe allowtransparency=”true” title=”Wistia video player” allowFullscreen frameborder=”0″ scrolling=”no” class=”wistia_embed” name=”wistia_embed” src=”https://fast.wistia.net/embed/iframe/yv0ec90n8b” width=”400″ height=”225″></iframe>