Menu X
Welke oplossing hebben wij gevonden

Onze rol in dit project

Bij een spiraaloven worden de te bereiden producten continu door de oven gevoerd. Dit betekent dat de ingang en uitgang altijd open moeten zijn, waardoor er lekkage van warme lucht en stoom naar buiten optreedt. GEA Food Systems in Bakel wilde de energie die hierbij verloren gaat, zoveel mogelijk terugwinnen en startte in samenwerking met Recupair een ontwikkelingstraject. Vanwege de benodigde reinigbaarheid is de koeler uitgevoerd geheel in RVS en zonder lamellen.
Projectinformatie

Over de GEA CookStar

De GEA CookStar biedt het beste uit twee werelden door een horizontale en een verticale luchtstroom met elkaar te combineren.  Op die manier houdt de CookStar de kritieke elementen, als tijd, temperatuur, vochtigheid en luchtcirculatie efficiënt in balans, voor een efficiënte bereiding voor vele verschillende toepassingen. Dit maakt van de GEA CookStar een meester in industriële voedselbereiding.

De GEA CookStar is veelzijdig en kan perfect omgaan met een scala aan producten, zoals gevogelte, varkensvlees, rundvlees, vis en vleesvervangers, met of zonder coating, gevormd en natuurlijk, met een hoge productieopbrengst.

Flexibiliteit nu en in de toekomst

  • Meester in veelzijdigheid: stomen – koken – bruinen – roosteren, in één oven
  • Patent aangevraagd voor de unieke SuperHeatSmoke-optie om producten te koken en te roken
  • Snelste proceswisseling

Bewezen prestaties

  • Kortere bereidingstijden om efficiënter te koken
  • Meer beschikbare verwarmingscapaciteit biedt een hogere opbrengst
  • Gelijkmatigere kleurontwikkeling en consistentere kerntemperatuur
  • De industrienorm bepalen met de grootste bereidingslengte – bandsnelheid tot 25 m/min en bandbelasting tot 25 kg/m

Ultieme betrouwbaarheid

  • Meer dan 25 jaar ervaring en talloze miljoenen tonnen geproduceerde voedselproducten
  • 99% bedrijfstijd met bewezen installaties overal ter wereld
  • Wereldwijde servicedekking met ondersteuningsprogramma’s voor een betere bedrijfsefficiëntie