Partners 2019-06-14T10:58:43+00:00

Partners

Recupair is gestart in 1966 als verkoopkantoor van Contardo (opgericht in 1928 in Italië), destijds al marktleider in het vakgebied. Na het faillissement in 1986 zijn de activiteiten van Contardo voortgezet door Lu-Ve. Ook is toen Recupair als onafhankelijke groothandel gestart, gespecialiseerd in producten voor warmteoverdracht. Daar zijn vervolgens passende en toonaangevende leveranciers bij gezocht.

Lu-Ve is een fabrikant van seriematig geproduceerde warmtewisselaars met haar hoofdkantoor in Uboldo, Italië en 11 productie locaties in Italië, Tsjechië, China, Zweden, Polen en Rusland. Zij heeft haar activiteiten sinds 1986 uitgebreid tot een onderneming met meer dan 3.000 medewerkers die een omzet realiseren van € 420 miljoen, waarvan 80% wordt geëxporteerd naar 100 landen.

Faco is een Italiaanse fabrikant van klant specifieke gevinde warmtewisselaars voor gebruik in de industrie en klimaattechniek. Sinds de oprichting in 1963, heeft Faco een leidende rol gespeeld bij de ontwikkeling en productie van gevinde warmtewisselaars. Bij Faco werken 180 medewerkers die een omzet realiseren van € 25 miljoen, waarvan 80% wordt geëxporteerd.

Teva is een Spaanse fabrikant van koeltorens en verdampingscondensors. Hoewel Teva in haar huidige vorm pas is opgericht in 1994, leggen de specialisten van Teva zich al sinds 1970 toe op het verbeteren van de prestaties van adiabatische producten.

Naast deze exclusieve vertegenwoordigingen beschikt Recupair over een netwerk in Europa met een grote verscheidenheid aan producenten van warmtewisselaars, ieder met hun eigen specialisme en onderscheid ten opzichte van de concurrentie.

FACO

Faco, gevestigd in Varallo Pombia in het noorden van Italië (60 km van Milaan), is een Italiaanse fabrikant van warmtewisselaars en is daarbij gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van klant specifieke warmtewisselaars en luchtgekoelde vloeistofkoelers volgens door haar klanten opgegeven specificaties en afmetingen. De fabriek met een oppervlak van 12.000 m2 en ongeveer 180 medewerkers herbergt – naast de productie – tevens de onderzoeks- en ontwerpfaciliteiten.

FACO
Faco profielbrochure:   FacoCompanyProfile

Bezoek de Faco website: FACO

LU-VE

Lu-Ve, gevestigd in Uboldo in het noorden van Italië (30 km van Milaan), is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van standaard luchtkoelers, luchtgekoelde condensors, luchtgekoelde vloeistofkoelers en CO2 gaskoelers. Lu-Ve is uitgegroeid tot een onderneming met meer dan 3.000 medewerkers die een omzet realiseren van € 420 miljoen, waarvan 80% wordt geëxporteerd naar 100 landen. Lu-Ve beschikt over 570.200 m² totale oppervlakte, 210.000 m² overdekte ruimte en 3.200 m² R & D-laboratoria.

LU-VE
Bezoek de Lu-Ve website: Lu-Ve

TEVA

Teva, gevestigd in Polinyà (25 km van Barcelona) is een Spaanse fabrikant van koeltorens en verdampingscondensors. Daarmee kunnen grote vermogens worden gekoeld op een klein oppervlak en fantastische rendementen worden behaald. Behalve in verzinkt plaatstaal waarvan koeltorens normaalgesproken worden gemaakt, zijn de Teva koeltorens ook leverbaar in glasvezelversterkt polyester. Daarmee behoren corrosieproblemen definitief tot het verleden.

Hoewel Teva pas is opgericht in haar huidige vorm in 1994, leggen de specialisten van Teva zich al sinds 1970 toe op het verbeteren van de prestaties van koeltorens.

TEVA
Teva overzichtsbrochure:   TEVA – General Brochure

Bezoek de Teva website: Teva