Bedrijf

Over ons

Introductie

Recupair is specialist in koeling en verwarming. Met ervaren professionals en een uitgebreid programma van koelers, verwarmers, condensors en koeltorens, kunnen wij de beste oplossing voor elke behoefte aanbieden.

Sinds de start in 1966 hebben we veel kennis, ervaring en waardevolle contacten met toonaangevende Europese producenten van warmtewisselaars opgebouwd. We hebben zorgvuldig de beste producenten van verwarmers, koelers en andere warmtewisselaars gekozen.

Recupair heeft zich gespecialiseerd in het selecteren, laten produceren en leveren van op maat gemaakte, gevinde warmtewisselaars, verdampers voor koel- en vriescellen, condensors, CO2-gaskoelers, luchtgekoelde vloeistofkoelers en open en gesloten koeltorens.

SPECIALISTEN IN WARMTEOVERDRACHT

Producten

Het toepassingsgebied van deze producten is heel divers, van comfortinstallaties in kantoren, ziekenhuizen en musea tot productiesystemen in de industrie; in zee- en landinstallaties; voor de koeling van supermarkten zowel als distributie- en datacentra.

Recupair heeft de exclusieve vertegenwoordiging van Faco voor de Benelux en Ierland en van Lu-Ve en Teva voor Nederland. Daarnaast levert Recupair onder eigen label warmtewisselaars van enkele andere Europese fabrikanten.

We hebben er bewust voor gekozen om te werken met meerdere fabrikanten om onze onafhankelijkheid te waarborgen. We houden vast aan deze flexibiliteit en kunnen steeds kiezen wat voor u de beste oplossing is.

Geschoolde ervaren medewerkers

De sleutel tot ons succes vormen onze medewerkers. Veel van onze medewerkers werken al een lange tijd bij ons en hebben een niveau aan kennis en ervaring dat moeilijk is te evenaren.

Brede markt

U vindt onze producten in utiliteitsgebouwen, maar ook in de industrie. Onze klanten zijn productiebedrijven, fabrikanten van apparatuur (OEMs), installatiebedrijven en producenten in de energiesector.

Al deze klanten hebben gemeenschappelijk dat ze hoge eisen stellen aan kwaliteit, aan slimme oplossingen en aan betrouwbare levertermijnen.

Verkoopteam
Geschiedenis
Visie en missie

Verkoopteam

Vraag één van onze professionals om de beste oplossing voor uw behoefte te selecteren.

 • Maarten Bruinsma
 • Jan van Loenhout
 • Paul van Riel
 • Bart van der Werf

Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer (0162) 434 222 of via sales@recupair.nl.

Geschiedenis

Recupair is gestart in 1966 als verkoopkantoor van Contardo (opgericht in 1928 in Italië), destijds al marktleider in het vakgebied. Na het faillissement van Contardo in 1985 zijn de activiteiten in Italië voortgezet door Lu-Ve, in Nederland werd Recupair Nederland opgericht om de verkoop van hun producten voort te zetten. In de periode daarna is het productpalet uitgebreid met warmtewisselaars van diverse andere Europese leveranciers, ieder met hun eigen specialisme en onderscheid ten opzichte van de concurrentie.

De onderneming die aanvankelijk in Breda was gevestigd, verhuisde in 2007 naar bedrijvenpark De Wijsterd in Oosterhout. Sindsdien zijn kantoor en magazijn gevestigd aan de Krombraak 6c.

Visie en missie

Recupair levert haar producten voornamelijk aan afnemers in de metaalverwerkende industrie (o.a. producenten van apparatuur voor luchtbehandeling), de voedingsmiddelenindustrie, de procesindustrie en aan (koeltechnische) installatiebedrijven.

Recupair wil de meest energiezuinige en kwalitatief de beste warmtewisselaars leveren op de Nederlandse markt die er internationaal verkrijgbaar zijn. Daarbij geeft ze haar klanten een betrouwbaar advies over de selectie van de meest geschikte warmtewisselaar voor de aangegeven toepassing.

Recupair is dan ook expert in het selecteren van twin coil systemen, een vorm van warmteterugwinning, waarmee het energieverbruik van gebouwen en processen kan worden teruggebracht. Toepassing van warmteterugwinning is met ingang van 1 januari 2016 verplicht gesteld door de Europese Unie met de richtlijn EU/1253/2014. Sinds 1 januari 2018 dient een twin coil systeem in de utiliteitsbouw een minimaal rendement van 68% te behalen.

Referenties

Kies een segment:

Kwaliteit en certificering

Kwaliteit en certificering

Faco werkt met een gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem volgens ISO 9001: 2015.

Tevens is Faco gecertificeerd door ASME volgens de voorschriften van de U-designator (U-stamp).

Sterkteberekeningen worden gemaakt volgens de voorschriften van ASME Boiler and Pressure Vessel Code VIII Div. 1 of in overeenstemming met andere normen op aanvraag.

De beoordeling van het ontwerp vindt plaats volgens de Europese richtlijnen Drukapparatuur (richtlijn 2014/68/EU, alle categorieën), Machinerichtlijn (2006/42/CE), Laagspanningsrichtlijn (2006/95/CE) en Elektromagnetische compatibiliteit (2004/108/CE).

Faco heeft haar las- en soldeerprocedures en lassers/soldeerders gekwalificeerd volgens ASME IX en EN 287, EN 15614, EN 13585, EN 13134.

De constructie van de warmtewisselaars kan worden getoetst aan eisen m.b.t. seismische spectra, wind- en tornadobelasting en schokbelasting door middel van eindige elementen bekrekeningen (o.a. MSC Nastran).

Ontwerp en fabricage kunnen volgens de ATEX-voorschriften worden uitgevoerd.

Het thermodynamisch ontwerp wordt uitgevoerd met de hulp van door Faco ontwikkelde software, waarbij gebruik wordt gemaakt van parameters die zijn gemeten in het thermodynamisch laboratorium van Faco, dat is gebouwd in overeenstemming met ASHRAE-normen.

 

In 2000 was Lu-Ve het eerste bedrijf in Europa dat de nieuwe “Certify All” certificering behaalde voor:

 • Alle modellen condensors (maart 2000).
 • Alle modellen droge koelers (augustus 2000).
 • Alle modellen industriële koelers (oktober 2000).

De certificering omvat alle producten die deel uitmaken van de productcategorie en wordt pas toegekend indien de resultaten van de tests in overeenstemming zijn met de waarden in de catalogus. De certificering voorziet een jaarlijkse controle van een aantal modellen uit de productcategorie, waarbij de keuze welk model aan een test wordt onderworpen, altijd wordt bepaald door Eurovent.

De tests worden uitgevoerd door een aselecte steekproef van de producten te testen. Deze tests worden uitgevoerd bij gespecialiseerde en gerenommeerde internationale instituten. Elke afwijking van de opgave in de catalogus moet in het gehele assortiment worden gecorrigeerd, anders wordt het certificaat ingetrokken.

Deze certificering zorgt ervoor dat de adviseur, installateur en eindgebruiker de garantie heeft dat hij heeft gekozen voor componenten diepresteren conform de opgave van de fabrikant. Eurovent garandeert dat de prestaties van deze producten correct zijn weergegeven. Eurovent controleert alle informatie in de catalogus, zoals:

 • vermogen
 • lucht hoeveelheid
 • energieverbruik
 • geluidsniveau
 • constructie functies

Lu-Ve is gecertificeerd volgens ISO 9001 sinds 1995. In 2011 volgde UNI CEI 50001: 2011 “Energie management systemen”.

Lu-Ve voldoet ook aan tal van andere normen en richtlijnen, zoals:

 • De Europese richtlijnen die het gebruik van het CE-merk mogelijk maken.
 • De Europese Machinerichtlijn 2006/42 / EG (MD).
 • De Russische GOST-certificering.
 • Het Duitse certificaat voor de veiligheid van de Dry and Spray en watersproeisystemen van het Deutscher Fachverband für Luft- und Wasserhygiene.
 • American Society of Mechanical Engineers (ASME) certificering voor drukvaten.
 • Underwriters Laboratories (UL) certificering voor pijploze condensors.
 • Certificering van de Politecnico di Milano voor Dry and Spray en watersproeisystemen.

Faco heeft de prestaties van de water-lucht warmtewisselaars laten certificeren door AHRI.

Meer informatie over de Eurovent certificering is te vinden op:
www.eurovent-certification.com

Meer informatie over de AHRI certificering is te vinden op:
www.ahrinet.org

Leveringsvoorwaarden NVKL

Leveringsvoorwaarden NVKL

Hieronder vindt u de leveringsvoorwaarden van de NVKL voor de zakelijke markt.

Menu